Vedonlyönti Muay Thaissa

Muay Thai eli thainyrkkeily on kamppailulaji, jossa käytetään lyöntejä ja potkuja sekä erilaisia pystypainitekniikoita. Sille on tunnusomaista nyrkkien, kyynärpäiden, polvien ja säärien yhdistetty käyttö, mikä tekee ottelusta erittäin fyysistä, joten ottelijoiden täytyy olla erittäin kovassa kunnossa. Muay Thai levisi kansainvälisesti 1900-luvulla, kun sen harjoittajat voittivat muiden kamppailulajien tunnettuja ottelijoita.

VedonlyöntImage result for Vedonlyönti Muay Thaissai Muay Thaissa

Oletko koskaan miettinyt Thai-vedonlyöjien eleiden merkitystä Muay Thai -ottelun aikana? Löytyykö Muay Thai -vedoista vinkkejä siihen, kuinka voit voittaa nettiruletissa sekä panostusjärjestelmät?Muay Thaissa vedonlyönnit sovitaan pääasiassa thai-päälliköiden kanssa. Thaimaassa on itse asiassa laillista lyödä vetoa otteluista ja jokaisella stadionilla on aina uhkapelaajia, jotka elävät pelkästään tästä. Lumpinee-stadion on maailman tunnetuin Muay Thai -areena, josta löytyy myös huomattava joukko pelureita.

Vedonlyönnin ensimmäiseksi askeleeksi pelaajan on valittava, mihin taistelijoihin hän haluaa sijoittaa rahansa. Suosikki osoitetaan näyttämällä kämmentä alaspäin, ja altavastaajasta ilmoitetaan kämmenellä ylöspäin.

Panosten asettaminen oikein vaatii ymmärrystä

Jokaisella ottelulla on alustava panostus, joka voi olla esimerkiksi 1:1, ja aina 120:1 asti. Isoissa otteluissa panostukset nousevat miljooniin Bahteihin.

On tärkeää muistaa, että kilpailun aikana muutokset riippuvat siitä, miten ottelu kulkee, joten peluri käyttää näitä eleitä ilmoittamaan panosten muutoksesta tai asettaakseen uuden vedon.

Tämä rahapelien muoto on lajiin ja peliin syventymättömälle melko vaikea ymmärtää. Itse asiassa ei ole suositeltavaa, että “farangit” eli ei-thai-ihmiset yrittävät lyödä vetoa, koska he saattavat joutua suuriin vaikeuksiin.

Onko uhkapelit hyvä asia kamppailu-urheilussa?

Uhkapeli Muay Thaissa on periaatteessa myönteistä, koska se kannustaa ottelijoita antamaan kaikkensa voittaakseen ottelun lisäksi rahaa perheelleen ja tiimilleen, mikä tekee otteluista yhä raivokkaampia ja upeampia. Toisaalta kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Jos käytössä on suuria vetoja, uhkapeliin osallistuvilla voi olla valta “vaikuttaa” tuomareiden päätökseen. Kun ottelussa on suuria panoksia, myös häviäjälle annetaan pieni prosenttiosuus.

On hyvä huomata, että vedonlyönti kuuluu myös perinteiseen nyrkkeilyyn ja uudemmista lajeista muun muassa vapaaotteluun. Uhkapelurit ja vedot ovat ainutlaatuinen piirre Muay Thain maailmassa ja se luo sähköistyneen tunnelman stadioneille.