Vaikka olympiatyylin taekwondon kilpaottelu on tunnettu monista potkutekniikoistaan, on laji harrastuksena paljon sen julkisuuskuvaa monipuolisempi. Taekwondossa voi ottelun lisäksi kilpailla liikesarjoissa eli poomsaessa (vrt. karaten kata). Tavallisiin harjoituksiin kuuluu ottelun ja liikesarjan lisäksi usein itsepuolustusta, askelotteluita, asetekniikoita, murskausta ja näytösluonteisia harjoitteita. Nämä kaikki osa-alueet tulee useimmiten osata myös vyökokeissa.
Taekwondon viralliset vyövärit ovat valkoinen, keltainen, vihreä, sininen, punainen ja musta, mutta joissakin seuroissa voi olla käytössä muun muassa oranssi, purppura tai ruskea vyö. Mustalla vyöllä on dan-arvoja aina 9. daniin saakka. 10. dan on mahdollista saada vain kuoleman jälkeen. Vyökokeisiin osallistutaan yhdestä neljään kertaan vuodessa ja musta vyö on mahdollista saavuttaa kolmesta kymmeneen vuoteen, mikä riippuu harjoitusaktiivisuuden ja taitojen lisäksi seuran tai maan tavoista.
Liikesarjat (poomsae)
Liikesarjat eli poomsaet koostuvat seisonnoista, lyönneistä, torjunnoista ja potkuista sekä uusimmissa kilpasarjoissa myös akrobaattisista liikkeistä. Koska lajin kehittymiseen on vaikuttanut vahvasti karate, poomsaet muistuttavat hyvinkin paljon karaten katoja. Ennen lajin omien poomsae-sarjojen kehittämistä harjoiteltiinkin karaten liikesarjoja. Pesäeroa on kuitenkin koitettu tehdä ja nykypäivänä poomsaet erottuvat erityisesti taidokkailla potkuillaan ja liikkeiden näyttävänä hallintana.
Itsepuolustus
Itsepuolustuksesta käytetään myös koreankielistä termiä hosinsul. Tämä harjoittelumuoto tarkoittaa liikesarjojen soveltamista hätävarjelutilanteisiin. Monissa seuroissa harjoitellaan myös nivellukkoja, hallintaotteita, heittoja, asetekniikoita ja maassa puolustautumista, jotka ovat usein potkuja ja lyöntejä tarkoituksenmukaisempia tapoja puolustautua kadun hyökkääjää vastaan.
Askelottelu
Liikesarjojen tapaan tämäkin harjoitusmuoto juontaa juurensa karateen. Askelottelu on ikään kuin itsepuolustuksen harjoittelua käyttäen suoraan liikesarjojen tekniikoita niitä kovin paljoa soveltamatta. Kyseessä on turvallinen tapa tutustua itsepuolustukseen ilman pelkoa vahingoittumisesta sekä hyvä harjoitusmalli ajoituksen ja etäisyyden opetteluun.
Murskaus
Voimamurskauksessa useimmiten halkaistaan tiiliä tai harkkoja lyönti- tai potkutekniikan voimalla. Tämä vaatii tarkkuutta ja voiman kohdistamista oikeaan pisteeseen. Taitomurskauksessa rikotaan ohuempia puulevyjä näyttävien potkutekniikoiden ja yhdistelmien kera. Myös akrobatiaa saattaa olla mukana.
Asetekniikat
Asetekniikat eivät ole niin perinteinen osa taekwondon harjoittelua, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa voi monisssa kouluissa törmätä harjoituksiin, joissa opetellaan keppien ja nunchakujen käyttöä. Suomessa asetekniikoiden harjoittelu on yleensä enemmänkin puolustautumisen opettelua erilaisia aseita vastaan, kuten veitsihyökkäykseen.